Україна

Коронавірус в Україні – Ляшко заявив про стабілізацію ситуації – 1News

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко


Фото з відкритих джерел

Глава МОЗ нагадав, що за минулий тиждень було зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що вперше за останній місяць в Україні почала спостерігатися стабілізація ситуації з коронавірусом. Така тенденція почалась на тиждень раніше ніж це прогнозували в МОЗ. Про це глава МОЗ розповів на брифінгу.

“Після 4 тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні, починаємо спостерігати перші ознаки стабілізації. Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад”, – сказав Ляшко.

Глава МОЗ нагадав, що за минулий тиждень було зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7600 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем.

“До лікарень за тиждень госпіталізовано 24575 хворих, що також на тисячу менше ніж минулого тижня. Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше ніж це показували наші прогнози”, – зазначив Ляшко.

1News за темою: Ляшко назвав області-антилідери з COVID-вакцинації населення

Він наголосив, що від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території дев’яти регіонів і найпомітніше зниження показника відмічалось у Вінницькій (- 38%) та Івано-Франківській (- 37%) областях.

“При цьому зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду”, – підкреслив глава МОЗ.

Водночас, за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків на території м. Києва (+51%). Лідер приросту нових випадків минулого тижня Запорізька область на поточному тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50 % проти 109 %).

“За попередньою оцінкою, летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі, порівняно з “Дельта”-хвилею, та вдвічі, порівняно з середнім значенням у 2020 році”, – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 13 лютого, лабораторно підтвердили 16 993 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За вчора госпіталізували 2 270 осіб із ускладненнями від коронавірусу. Також виявлено 142 летальні випадки та 9 338 одужань.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button