Україна

Коронавірус в Україні – Кузін заявив про випадки нового варіанту Омікрону – 1News


Фото з відкритих джерел

Поки що це поодинокі випадки

В Україні зафіксували поодинокі випадки нового варіанту штаму COVID-19 “Омікрон” – BA.2. Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час інтервʼю.

“Стосовно варіантів BA.1, BA.2 – так, вони зареєстровані на території України. Поки що це поодинокі випадки, і насправді коли ми подивимось на ось ці підвиди, підтипи штаму “Омікрон”, то дійсно оцей другий варіант викликає занепокоєння. Ми зараз не фіксуємо його масово, це переважно випадки зараження людей, які повернулися з-за кордону”, – висловився Кузін.

Відомо, що цей варіант штаму “Омікрон” іноді називають “невидимим”, оскільки він не має генетичного маркера, який дослідники використовували, щоб відрізнити варіант BA.1 від штаму “Дельта”. За даними досліджень, BA.2 більш заразний, ніж “Омікрон BA.1”, проте наявні COVID-вакцини захищають від цього підвиду.

1News за темою: COVID-вакцини ефективні проти штаму “Омікрон-2”, – ЕМА

Нагадаємо, нещодавно директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге заявив, що після хвилі штаму COVID-19 “Омікрон” гостра фаза пандемії коронавірусу у світі може завершитися. Але для цього необхідне дотримання низки умов.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button