Україна

Коронавірус у світі – у 2021 році на боротьбу з Covid-19 витратили 46,4 млрд. грн, – Новини України

Найбільше грошей витрачено на оплату послуг медиків і закупівлю вакцин

Перше 3D-фото коронавірусу SARS-CoV-2
Nanographics

У 2021 році на боротьбу з пандемією коронавірусу витратили 46,4 млрд грн із держбюджету України. Про це повідомляє Міністерство фінансів України. 

Найбільше коштів (22,4 млрд грн) витратили на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги пацієнтам із Covid-19 та на вакцинацію. Крім того, на закупівлю вакцин проти коронавірусу витратили 11,4 млрд грн. На забезпечення лікарень киснем, діагностичним обладнанням, експрес-тестами пішло 2,5 млрд грн. 

Новини за темою: В Австрії набув чинності закон про обов’язкову вакцинацію від Covid-19

На доплати медикам перерахували в цілому 500 млн грн; на доплати військовикам Нацгвардії, Державній прикордонній службі, органам і підрозділам цивільного захисту, поліцейським і медпрацівникам відомчих закладів охорони здоров’я — 800 млн. Також 900 млн грн витратили на заходи боротьби з коронавірусом у навчальних закладах. На інші заходи сфери охорони здоров’я – ще 100 млн.

На соціальну підтримку під час пандемії використали 7,7 млрд грн. З них 2,2 млрд пішло на виплати з безробіття й часткового безробіття, 3 млрд — на соцпідтримку населення в умовах карантину і 2,5 млрд — на виплату лікарняних.

Джерело

Back to top button