Україна

Консультації в рамках Будапештського меморандуму МЗС України ініціює – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, 19 лютого президент України Володимир Зеленський ініціював консультації в рамках Будапештського меморандуму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до держав-членів Ради безпеки ООН з вимогою негайно обговорити питання деескалації та гарантування безпеки України, ґрунтуючись на положеннях Будапештського меморандуму. Про це глава МЗС написав на своїй сторінці у Twitter.

“На доручення президента України Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації щодо невідкладних дій зі зниження напруги та практичних кроків гарантування безпеки України”, — написав Кулеба.

1News за темою: Фельдгузен: Будапештський меморандум не має юридичних зобов’язань

Нагадаємо, 19 лютого президент України Володимир Зеленський ініціював консультації в рамках Будапештського меморандуму. Цей документ мав гарантувати Україні безпеку в обмін на відмову від ядерної зброї. Зеленський зазначив, що Україна має право вимагати перейти від політики умиротворення до виконання гарантій безпеки та миру в Україні.

Також нагадаємо, що Верховна Рада прийняла Постанову про звернення до організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів іноземних держав у зв’язку з ескалацією ситуації безпеки навколо України.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button