Світ

Конгрес США відхилив пропозицію про відставку спікера Джонсона

Конгрес США відхилив пропозицію про відставку спікера Джонсона

Фото: Скриншот відео

Джонсон залишається спікером Конгресу США

Республіканка Марджорі Тейлор Грін спробувала усунути однопартійця з посади спікера, однак її ініціатива не знайшла достатньої підтримки ані серед республіканців, ані серед демократів.

Палата представників США у середу, 8 травня, проголосувала проти пропозиції республіканки Марджорі Тейлор Грін про відставку її однопартійця спікера Майка Джонсона, повідомляє Reuters.

Зазначається, що за збереження Джонсона на посаді спікера проголосували 359 конгресменів, за його відставку – 43.

В цьому голосуванні демократи приєдналися до республіканців, пояснює Reuters, аби уникнути повторення “хаосу”, який стався у жовтні, коли республіканці витіснили Кевіна Маккарті, попередника Джонсона.

Reuters зазначив, що спроба відставки була “рідкісним викликом республіканців кандидату в президенти Дональду Трампу”, який в середу заявив, що для партії “не на часі” намагатися витіснити власного спікера.

“Я ціную прояв довіри з боку моїх колег, щоб перемогти ці помилкові зусилля”, – сказав після голосування Джонсон.

Грін критикувала Джонсона за низку компромісів з демократами, які мають більшість у Сенаті. Цього року Джонсон розлютив багатьох радикальних республіканців, коли запровадив двопартійні заходи з фінансування, аби уникнути закриття уряду та допомогти союзникам США, зокрема Україні.

Нагадаємо, 22 березня Грін подала резолюцію про зняття спікера Майка Джонсона. Її рішення розкритикували інші республіканці через те, що це загрожує розділити і так ворогуючу Республіканську партію перед виборами.

У квітні Джонсон зустрівся з Грін, але вони не змогли дійти згоди щодо низки політичних питань, зокрема – допомоги Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + ten =

Back to top button