Україна

Компанії росіянина зривали постачання у військові госпіталі – СБУ


Компанії росіянина зривали постачання у військові госпіталі – СБУ

Понад 10 українських компаній, що спеціалізуються на постачанні дорогого медобладнання, протягом останнього року системно зривали зобов’язання.

 
Правоохоронці викрили медичних постачальників, які навмисно зривали постачання у військові госпітлаі і заклади охорони здоров’я. Власником компаній виявився громадянин Росії, повідомляє СБУ у середу, 6 липня.
 
 

 
За даними слідства, понад 10 вітчизняних компаній, що спеціалізуються на постачанні дорогого медобладнання, протягом останнього року системно зривали зобов’язання. Вони не постачали обладнання та не здійснювали його обслуговування так, як зазначено в договорах.
 
З’ясувалося, що кінцевим бенефіціаром цих підприємств є громадянин РФ. До злочинної схеми також причетний менеджмент із громадян України.
 
Збитки від такої протиправної діяльності становлять майже 13 млн гривень. Під час обшуків на підприємствах було виявлено печатки, носії інформації та документи.
 
Росіянину (заочно) і керівнику однієї з компаній повідомлено про підозру. Наразі слідчі дії тривають.
 
Напередодні стало відомо, що суд наклав арешт на майно і корпоративні права компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв і одного з комерційних банків, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин Росії.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button