Україна

Командири Азова готуються до виконання завдань – Нацгвардія


Командири Азова готуються до виконання завдань - Нацгвардія

Олександр Півненко пояснив, що Денис Прокопенко та ще четверо командирів нині “готуються і будуть виконувати завдання”.

П’ятеро командирів Азова, що недавно повернулися з Туреччини в Україну, готуються виконувати завдання. Про це заявив командувач Нацгвардії України Олександр Півненко в інтерв’ю Українській правді, опублікованому в понеділок, 31 липня.

“Денис (Прокопенко, також відомий як Ре́діс – ред.), він же обіймає якусь посаду. Вони обороняли Маріуполь, ще деякі в них були задачі не в складі бригади, а в складі батальйону тактичної групи. Вони готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші”, – заявив Півненко.

Він прокоментував запитання щодо наявності заборони на участь цих п’яти командирів “Азова” в бойових діях – ред.). За його словами, для нього такої заборони, щоб йому “хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає”.

“Тим паче, я не розподіляю, хто воює. Ми знаходимося в Силах оборони, є Верховний головнокомандувач, є головнокомандувач, є напрямки по оперативно-стратегічному випробовуванню. Кому треба допомога, вони присилають, грубо кажучи, військовою мовою, до мене бойове розпорядження, я його виконую, і все”, – пояснив військовий.

Півненко також відповів на запитання, коли приблизно українці зможуть побачити участь Прокопенка в бойових діях. Командувач Нацгвардії поінформував, що це залежить від ситуації на фронті.

“Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже”, – резюмував він.

Як відомо, 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україну з Туреччини повертаються військові командири, які захищали Азовсталь, а потім після звільнення з російського полону за обміном перебували в цій країні.
 
Того ж дня ввечері Зеленський разом із командирами захисників Азовсталі приїхали до Львова.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button