Україна

Командування підрозділу ВЧ частково компенсувало завдані збитки державі


Командування підрозділу ВЧ частково компенсувало завдані збитки державі

Аудит Міноборони виявив порушення в одній із військових частин в Чернігівській області на майже 40 млн гривень.

Командування підрозділу однієї з військових частин у Чернігівській області відшкодувало 1,7 мільйона грн завданих державі збитків. Перед цим аудит Міноборони виявив порушення у частині на майже 40 млн гривень. Про це у середу, 22 листопада повідомляє Міністерсто оборони України. 

Зазначається, що 1,5 мільйона грн було відшкодовано готівкою та 200 тис грн майном у натуральній формі (3,1 тисячі літрів дизельного палива та 13 акумуляторів).

“Гроші були зараховані на рахунок Міністерства оборони України, а майно відобразили в обліку військової частини і використовують за призначенням”, – йдеться у повідомлені. 

Як вказують у відомсті, серед іншого, до збитків призвело те, що командир підрозділу військової частини незаконно ухвалив рішення про розбракування військового майна та здачу його в якості металобрухту.

“Втім, розібрані на металобрухт агрегати могли бути придатні для відновлення пошкодженої військової техніки”, – зазначили у Міноборони з посиланням на результати аудиту. 

Вказується, що наразі сума збитків, завданих у цій військовій частині, після часткового відшкодування становить 37,1 мільйона гривень.

Матеріали внутрішнього аудиту передано до правоохоронних органів, зареєстровано кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах). Триває досудове слідство.

Раніше служба внутрішнього аудиту Міноборони у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області. Аудитори встановили порушення, що призвели до збитків державі на суму 38,8 млн гривень.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ здійснили обшуки в приватних компаніях, причетних до постачання продукції оборонної промисловості. Обшуки проводилися в межах розслідування стосовно можливої розтрати державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі державою продукції оборонного призначення.

Укроборонпром обмежив спілкування зі ЗМІ після матеріалу Reuters

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button