Україна

Повітряні сили збили 50 “шахедів” у небі України


Повітряні сили збили 50 шахедів у небі України

Один російський дрон перетнув кордон з Білоруссю у Чернігівській області, ще один БПЛА повернувся “на родіну” – у Бєлгородську область, зазначив Микола Олещук.

У ніч на середу українська ППО знищила 51 ворожу ціль. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram в середу, 21 серпня.

За його словами, росіяни завдали удару по Україні двома балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської обл., та 69 ударними дронами типу Shahed (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф).

Загалом радіотехнічні війська виявили та здійснювали супровід 72 повітряних цілей.

Масштабну атаку відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи.

В результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Ще 16 ворожих БпЛА локаційно втрачено – імовірно упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється.

“Крім того, зафіксовано перетин ворожим ударним дроном державного кордону з Республікою Білорусь у Чернігівській обл., ще один російський БпЛА повернувся “на родіну” – у Бєлгородську область”, – зазначив Олещук.

Станом на 11.15 один ворожий безпілотник знаходиться в повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває.

Нагадаємо, вночі 21 серпня над Вінницькою областю було збито чотири “шахеди”. Уламки пошкодили цивільну інфраструктуру та житлові будинки.

Також повідомлялося, що на підступах до Києва було знищено до 10 ворожих дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button