Україна

Колишньому меру Вовчанська заочно оголошено підозру, його розщукують


Колишньому меру Вовчанська заочно оголошено підозру, його розщукують

Колишній міський голова Вовчанська неодноразово змінював погляди: спочатку казав, що залишається проукраїнським, а потім очолив окупаційну адміністрацію міста.

Колишньому меру Вовчанська, який свідомо став на шлях підтримки ворога й керував окупаційною адміністрацією міста в 2022 році, заочно оголошено підозру. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Повідомляється, що керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру 67-річному вже колишньому вовчанському міському голові за трьома статтями: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану; колабораційна діяльність; визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, вчиненого службовою особою.

У прокуратурі зазначають, що під час окупації міста він добровільно обійняв посаду “начальника Волчанского территориального управления Временной гражданской администрации Волчанского района Харьковской области”.

На псевдопосаді підозрюваний керував містом під егідою РФ і вирішував питання так званого “соціального захисту населення”, у тому числі трудових відносин, працевлаштування населення, виплати заробітних плат, пенсій тощо. Надалі він, втікши до Бєлгородської області РФ, навіть встиг дати інтервʼю ворожим медіа. Зрадник подякував Росії за те, “что его приняли как родного”. Він додав: “Я считаю своей родиной Харьковскую область в составе РФ”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний усіляко використовував і прийоми кремлівської пропаганди, додаючи тези про “один братский народ и просветление в головах украинцев”.

“Нагадаємо, що фігурант неодноразово змінював свої погляди. Так, 4 березня 2022 року він розповідав про те, що не підтримує РФ: “Коли зайшли, відібрали прапор з кабінету та зняли з міськради. Але серце ж в мене не вирвали й совість не забрали. Ми були й лишаємося проукраїнськими”, – завпевняв тоді зрадник.

Підозрюваний перебуває у розшуку. За вчинені злочини йому загрожує довічне увʼязнення.

Прокуратура не називає прізвища підозрюваного , але відомо, що міським головою Вовчанська на момент повномасштабного вторгнення РФ в Україну був Анатолій Степанець, якого обирали від забороненої нині ОПЗЖ.

Раніше повідомлялося, що колишній мер-колаборант Куп’янська Геннадій Мацегора перебуває в комі після замаху на його життя. 8 червня Мацегору розстріляли біля його будинку в Старому Осколі Бєлгородської області РФ, псля чого екстрено госпіталізували в Москву.

А 10 червня начебто мати Мацегори повідомила, що він помер,але з’ясувалося, що цю інформацію оприлюднили через фейковий акаунт.

Геннадій Мацегора обіймав посаду мера Куп’янська від забороненої партії ОПЗЖ. 27 лютого 2022 року стало відомо, що він здав місто військам РФ. А у квітні того ж року Мацегора зі своєю родиною виїхав на територію Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 6 =

Back to top button