Україна

Гауляйтера Балаклії засудили до 14 років в’язниці


Гауляйтера Балаклії засудили до 14 років в язниці

Правоохоронці розшукали і затримали поплічника окупантів під час звільнення Куп’янська, де він переховувався.

Екс-гауляйтера звільненої Балаклії в Харківській області засудили до 14 років в’язниці та конфіскували майно. Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці в Facebook в понеділок, 11 лютого.

Засуджений – колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції. Українські ЗМІ з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах заявляють, що мова про Олега Калайду. На початку повномасштабного вторгнення Росії він один із перших у Балаклії, хто підтримав загарбників. За “лояльність” його призначили головою окупаційного “відділу МВС РФ”, який діяв у захопленому на той час місті.

Зловмисник займався фабрикуванням “кримінальних справ” проти українських патріотів та організовував чергування підлеглих на блокпостах. Колаборанта через деякий час “підвищили” до гауляйтера місцевої громади.

Правоохоронці затримали поплічника окупантів під час звільнення Куп’янська, де він переховувався від правосуддя.

Суд призначив колаборанту 14 років в’язниці за колабораційну діяльність із позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 11 років. У нього також конфісковано приватне майно (елітна нерухомість загальною площею майже 200 м², позашляховик преміум-класу).

Як ми вже писали, на Херсонщині з українського дрона підірвали будинок гауляйтера.

Удар по Лисичанську: приліт стався під час зібрання колаборантів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button