Україна

Коломойський хоче бачити Коболєва на посту прем’єр-міністра

Бізнесмен Ігор Коломойський виступив за призначення голови правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрія Коболєва прем’єр-міністром. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна, передає 1NEWS.

Коломойський також не виключив призначення на посаду прем’єра міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, але вважає Коболєва більш підходящою кандидатурою. Аваков, на його думку, повинен і далі займати посаду глави МВС.

“Аваков? Давайте не будувати безглузді статичні конструкції. Може, йому взагалі не потрібно це прем’єрство, може, він залишиться далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем’єром нехай буде Коболєв. Тому що він же технічна людина, яка буде виконувати концепцію розвитку країни. Важливо саму концепцію розвитку написати. Її у нас немає. Її не було останніх 15 років “, – сказав він.

Бізнесмен позитивно оцінив роботу Коболєва на посаді керівника “Нафтогазу” і вважає низькими бонуси, які були виписані правлінню компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

“Ось ця історія з преміями, в якій я вважаю, що він абсолютно має рацію… Взагалі він взяв там якісь копійки. Він врятував для країни від 50 до 80 мільярдів доларів. Тобто будь-яка юридична компанія взяла б навіть якщо 1%, то це склало б 600 мільйонів доларів. Він взяв двадцятку, витратив на премії для всього колективу”, – сказав Коломойський.

Відзначимо, новим главою Адміністрації Президента, на думку Коломойського, може стати представник штабу новообраного президента Володимира Зеленського, юрист Андрій Богдан.

“Там є з кого вибрати, це Шефір, Богдан і Стефанчук. Я ставлю на Богдана”, – сказав він.

 

Back to top button