Україна

Князєва затримано, у суддів ВС тривають обшуки – Геращенко


Князєва затримано, у суддів ВС тривають обшуки - Геращенко

Повідомляється, що йдеться про хабар, який передавався від осіб, що виступають з боку олігарха Костянтина Жеваго.

У суддів Верховного Суду відбуваються обшуки, голова суду Всеволод Князєв затриманий, оскільки у Верховному суді викрито масштабну корупційну схему. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Таку ж інформацію поширюють ЗМІ.

Повідомляється, що йдеться про хабар, який передавався від осіб, що виступають з боку олігарха Костянтина Жеваго.

Геращенко нагадує, що 19 квітня цього року ЗСУ скасував ухвалу Північного апеляційного господарського суду про визнання недійсною договору 2002 року про купівлю-продаж 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo та передачу їх чотирьом компаніям – колишнім акціонерам підприємства.

“У 2002 році компанії, пов’язані з Костянтином Жеваго, придбали зазначені акції у чотирьох офшорних компаній: Trimcroft Services Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited та Gilson Investments Limited. Згодом після проведення кількох допемісій, а також примусового викупу акцій у міноритаріїв, єдиним акціонером ПГЗК стала гірничорудна компанія Ferrexpo”, – йдеться у повідомленні.

Наприкінці грудня 2022 року Жеваго затримали у Франції на Куршевелі та відправили під арешт на час розгляду запиту України про екстрадицію

На початку січня французький суд відпустив його з-під варти під заставу 1 млн євро.

Господарський суд Києва ухвалив рішення заарештувати активи власника банку Фінанси та Кредит Костянтина Жеваго у рамках справи про відшкодування збитків на суму майже 46 мільярдів гривень.

Суд заарештував вертоліт екс-нардепа, акціонера банку АТ Банк Фінанси та Кредит Костянтин Жеваго. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button