Світ

У ЄС домовилися про податок на активи Росії – ЗМІ

У ЄС домовилися про податок на активи Росії - ЗМІ

Фото: Wikipedia

Більшість активів РФ у ЄС знаходиться у кліринговому центрі Euroclear

Водночас група країн, зокрема Німеччина, дали зрозуміти, що виступають проти конфіскації російських активів з юридичних міркувань, стверджують джерела.

Євросоюз просунувся у реалізації планів щодо запровадження податку на прибуток від заморожених активів РФ. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у вівторок, 23 січня.

“ЄС рухається вперед із планом запровадити податок на непередбачуваний прибуток від заморожених активів російського Центрального банку, не вдаючись при тому до прямого вилучення блокованих коштів”, – йдеться в статті.

Стверджується, що напередодні міністри закордонних справ ЄС погодилися запровадити такий податок. Тепер питання обговорюватиметься послами ЄС пізніше цього тижня.

Агентство вказує, що союзники України загалом згодні з тим, що Росія має заплатити за шкоду, заподіяну її війною. ЄС, країни “Великої сімки” та Австралія заморозили близько 260 млрд євро в активах Центробанку Росії у формі цінних паперів та грошових коштів, причому понад дві третини цієї суми перебуває в Європі. Більшість активів РФ у ЄС знаходиться у кліринговому центрі Euroclear, де лише минулого року вони принесли дохід у 3 млрд євро.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель повідомив журналістам, що під час зустрічі міністрів закордонних справ блоку було досягнуто прогресу з податку на непередбачений прибуток, і що обговорення буде продовжено.

Водночас група країн, зокрема Німеччина, ясно дали зрозуміти, що виступають проти конфіскації російських активів з юридичних міркувань, повідомили джерела Bloomberg.

Раніше у США заявили, що рішення по активав РФ буде нескоро. Йдеться про шість-сім важких кроків на шляху до результату в цьому процесі, зазначила спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Кулеба сказав, коли активи РФ почнуть конфісковувати на користь України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button