Україна

Ключова зброя: Forbes дізналося про українську розробку


Ключова зброя: Forbes дізналося про українську розробку

Якщо Україна налагодить серійне виробництво власних плануючих бомб, вона зможе завдавати ударів по території Росії з тією ж частотою, з якою ЗС РФ обстрілюють Україну аналогічними снарядами.

Україна розробила власнувисокоточну плануючу бомбу, яка може стати “ключовою зброєю” для ударів по російських військових об’єктах. Про це повідомляє Forbes із посиланням на відео випробувань бомби, яке днями опублікували Повітряні Сили ЗСУ.

За даними видання, бомба оснащена ракетним прискорювачем, висувними крилами та GPS-системою, а дальність її польоту може сягати приблизно 65 кілометрів. Видання також відзначає схожість бомби з французькою Hammer.

Зазначається, що якщо Україна налагодить серійне виробництво цих бомб, вона зможе завдавати ударів по території Росії з тією ж частотою, з якою ЗС РФ обстрілюють Україну аналогічними снарядами.

Нова бомба поповнить перелік боєприпасів, що виробляються в Україні, таких як крилата ракета Нептун, дрон-ракета Паляниця та безліч далекобійних ударних безпілотників.

Forbes зауважує, що створюючи власні високоточні боєприпаси, Україна звільняється від повної залежності від непостійних союзників щодо ключових військових можливостей. Місцеве виробництво також є способом для України обійти обмеження союзників щодо того, як і де українські сили можуть використовувати боєприпаси іноземного виробництва.

Найкритичнішим є те, що американці забороняють українцям стріляти точними балістичними ракетами, наданими США, по цілях усередині Росії – цілям, які включають авіабази, на яких знаходяться літаки, що випускають по країні плануючі бомби.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський анонсував підземне виробництво зброї.

Нагадаємо, наприкінця серпня повідомлялося, що Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон Паляниця. Також в Україні розробили новий морський дрон Stalker 5.0.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Back to top button