Україна

Україна вступить у НАТО раніше, ніж в ЄС – Стефанішина


Україна вступить у НАТО раніше, ніж в ЄС - Стефанішина

Віцепрем’єр-міністр вважає, що після перемоги України Альянс захоче мати у себе країну з однією з найсильніших армій.

Україна може вступи до НАТО раніше чим до Європейського союзу. Це буде гарантіями безпеки для всієї Європи. Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв’ю Голосу Америки.

“Ми будемо готові до членства в ЄС у найближчі два роки, але звичайно перебіг війни буде визначати політичні межі. Я вважаю, що двох років нам буде достатньо для повної готовності й в момент коли закінчиться війна ми зробимо в 10 разів більше… щоб це рішення було ухвалене”, – запевнила чиновниця.

Україна є одним з головних партнерів ЄС, бо має найбільший економічний ринок. З цього погляду готовність України до вступу в ЄС найвища серед інших країн.

“Рішення про те, що Україна стане членом ЄС – ухвалено, зі всіма своїми аграрними територіями, з усім що має. Реальності, в якій Україна перестане бути аграрною країною – не існує”, – наголосила віцепрем’єр-міністр.

За її словами, в Україні так само працюють над шляхом до вступу в НАТО – це рішення залежить не тільки від України.

“На саміті у Вільнюсі воно було ухвалене. На сьогодні ми працюємо над тим щоб посилити сумісність з силами Альянсу, та посилити стратегічну обороноздатність країни через реформи й уроки війни які ми вивчили самостійно”, – заявила вона.

Україна може вступити в НАТО швидше ніж в ЄС, оскільки після перемоги Альянс захоче мати у себе країну з однією з найсильніших армій, що стане гарантом безпеки для Європи, припускає Стефанішина.

Зазначимо, що 11-12 липня на саміті у Вільнюсі члени НАТО домовилися прибрати ПДЧ на шляху України до Альянсу. Також було затверджено багаторічну програму допомоги Україні і створено Раду Україна-НАТО.

Байден пояснив, чому Україна поки не буде в НАТО

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button