Україна

Кличко закликав ввести загальнонаціональний локдаун із закриттям міжобласного сполучення

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав Уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну та призупинити міжобласне сполучення. Про це він повідомив на онлайн-брифінгу.

«Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу…», – розповів Кличко.

Кличко задав риторичне питання: «Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, і в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому, я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну».

Додатково міський голова Києва закликав обмежити пересування між регіонами та посилити контроль за дотриманням суворих правил.

Він підкреслив, що багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень.

«Відбувається безконтрольне розповсюдження вірусу», – заявив Кличко.

Зазначимо, що за останню добу в Україні виявили 19 676 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. З них у Києві – 1 864 випадків.

Back to top button