Цікаве

Американці масово лікують коронавірус препаратом від глистів

Його використання стало настільки поширеним явищем у США, що Управління з продовольства та медикаментів США (FDA) минулого місяця опублікувало заяву, у якій закликало людей не вживати препарат

Американський лікар закликає людей припинити приймати івермектин – препарат для дегельмінтизації коней – для лікування Covid-19.

Доктор Джейсон Макеліа каже, що до відділень швидкої допомоги у штаті Оклахома почали доправляти пацієнтів після передозування цим препаратом, – інформує 1NEWS.

За його словами, люди, які мали передозування цим препаратом, ще навантажували персонал лікарні, який і так працює на межі можливостей через спалах випадків захворювання на Covid.

Івермектин – це головним чином ветеринарний засіб від паразитів, який у невеликих дозах може використовуватися для лікування деяких хвороб у людей.

Але цей препарат набув сумнівної слави після того, як його почали рекламувати як засіб для лікування або профілактики Covid – попри те, що доказів його ефективності щодо цього немає.

Його використання стало настільки поширеним явищем у США, що Управління з продовольства та медикаментів США (FDA) минулого місяця опублікувало заяву, у якій закликало людей не вживати препарат.

Доктор Макеліа каже, що пацієнти, які приймали препарат, надходили до лікарні з блювотою, болями в м’язах і навіть втратою зору.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button