Україна

Кірбі сказав, коли Україна вступить до НАТО


Кірбі сказав, коли Україна вступить до НАТО

Генсек НАТО вважає, що Україна зможе приєднатися, коли “союзники погодяться і умови будуть виконані”.

Аби стати повноцінним членом Північноатлантичного Альянсу Україні необхідно виграти війну. Про це у понеділок, 17 червня, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Спочатку вони повинні виграти цю війну. І ми робимо все можливе, щоб переконатися, що українці зможуть це зробити”, – сказав Кірбі під час відповіді на запитання щодо перспектив приєднання України до Північноатлантичного Альянсу.

Він нагадав, що президент США підписав з Україною двосторонню безпекову угоду і зауважив, що Джо Байден вважає, що Україну слід прийняти у НАТО. 

“Президент заявив, що, на його думку, НАТО фігурує в майбутньому України. Але є багато речей, які потрібно зробити, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який член НАТО до вступу до Альянсу. Однак президент твердо вірить, що НАТО є у майбутньому України”, – додав представник Білого дому.

Міністри оборони країн НАТО схвалили “оперативний план розширення підтримки України”. 

Міністри оборони країн-членів НАТО ще не дійшли згоди про те, щоб фінансування союзниками військової допомоги Україні щорічно становило щонайменше 40 млрд євро.

НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною через сумніви в лояльності угорського керівництва до Альянсу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button