Україна

Кінець пандемії COVID-19 у Європі – У ВООЗ побачили унікальну можливість взяти під контроль передачу коронавірусу – 1News

Це можливо зробити завдяки трьом факторам

Існує кілька десятків можливих ускладнень після коронавірусу
Фото з відкритих джерел

Директор Європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге заявив, що країни Європи мають “унікальну можливість” взяти під контроль передачу коронавірусу. Про це повідомляє АР.

За його словами, це можливо зробити завдяки трьом факторам: високому рівню імунізації за рахунок вакцинації та природного зараження, тенденції вірусу до меншого поширення в теплу погоду та легшого перебігу штаму “Омікрон”.

“Цей період підвищеного захисту потрібно розглядати як “припинення вогню”, яке згодом може принести нам міцний мир”, – сказав він.

Як зазначив Клюге, у найближчі кілька тижнів зима завершиться, а майбутня весна “вселяє надію на тривалий період спокою та набагато вищий рівень захисту населення”.

“Навіть якщо з’явиться інший варіант коронавірусу, органи охорони здоров’я в Європі мають бути в змозі тримати його під контролем за умови продовження імунізації та активізації зусиль, поряд з іншими заходами у галузі охорони здоров’я”, – зазначив директор Європейського відділення ВООЗ. 

1News за темою: У ВООЗ допускають появу нових варіантів коронавірусу

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала державам скасувати чи послабити обмеження на міжнародні подорожі, бо вони шкодять економіці та не допомагають стримувати поширення штаму “Омікрон”.


Джерело

Back to top button