Україна

10% українців мають підроблені сертифікати про вакцинацію від COVID-19

Підроблені сертифікати про вакцинацію від COVID-19 мають 10% опитаних українців. Такі результати соціологічного дослідження опублікував у п’ятницю Український інститут майбутнього, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Абсолютна більшість громадян (89%) заявлять, що не мають знайомих, які придбали б підроблений Сovid-сертифікат про вакцинацію. Разом з тим близько десяти відсотків респондентів розповіли, що знають про подібні факти серед знайомих і рідше серед друзів, родичів, сусідів і колег”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 10% респондентів висловили впевненість в тому, що вакцина зробить їх мутантами. 48% людей, які відмовляються вакцинуватися, пояснюють свою позицію недовірою до препаратів. 9% очікують довгострокових досліджень вакцин проти коронавірусу. 4% українців вважають Сovid – 19 не такою небезпечною хворобою, щоб робити щеплення, 3% не вірять в існування коронавірусу, ще 2% не готові поки робити щеплення за станом здоров’я. 1% респондентів заважає зробити щеплення забороні, ще стільки ж українців бояться чіпування після вакцинації.

Соціологічне опитування Український інститут майбутнього провів з 23 жовтня по 2 листопада. Соціологи опитали 2 400 повнолітніх українців у всіх областях, за винятком непідконтрольних Києву територій.

Зазначимо, з початку вакцинальної кампанії щеплено 11 986 077 чоловік, з них отримали одну дозу – 11 986 075 людей, повністю імунізовані і отримали дві дози-8 422 334 людини (з них дві людини отримали одну дозу за кордоном). Всього проведено 20 408 409 щеплень.

Back to top button