Україна

Кількість вантажівок на кордоні з Польщею зросла


Кількість вантажівок на кордоні з Польщею зросла

Андрій Демченко зазначає, що на українсько-польському кордоні перебуває 2800 вантажних автомобілів.

Кількість вантажівок біля трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею станом на ранок суботи, 18 листопада, зросла до 2800 автомобілів. Причиною цього стали тривалі протести польських перевізників. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, в порівнянні з попереднім днем прикордонники  спостерігають певне збільшення вантажівок.

“Найбільше в пункті пропуску Краківець, це десь 1200 вантажівок, у пункті пропуску Ягодин – 1100 вантажівок, і навпроти Рава-Руської 500”, – розповів посадовець.

Речник Держприкордонслужби також зауважив, що перевізники почали обирати інші маршрути. У зв’язку з цим на сусідніх пунктах пропуску теж спостерігається скупчення автівок. Зокрема, на пункті пропуску Шегині, де перебувають близько 1200 вантажівок.

Легкові машини  можуть вільно перетинати кордон, і для них рух не блокується, додав Демченко.

Як ми вже писали раніше, польські перевізники продовжують блокувати рух вантажівок на основних пунктах пропуску Ягодин, Рава-Руська і Краківець, через що виникли черги і на інших пунктах пропуску до Польщі. На польській території в напрямку виїзду з цієї країни в Україну знаходяться близько 2 400 вантажних транспортних засобів.

Як відомо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. За кілька днів зібралися черги на десятки кілометрів, у яких стоять тисячі вантажівок.

Згодом 16 листопада ЗМІ повідомили, що Польщі загрожує покарання від ЄС за блокування кордону України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button