Події

‼️ Спецоперація «Бариня» ― офіцер армії рф перейшов на бік України Співробі…

‼️ Спецоперація «Бариня» ―  офіцер армії рф перейшов на бік України

???? Співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Сил спеціальних операцій ЗСУ реалізували успішну місію під кодовою назвою «Бариня».
 
❗️ Завдяки цій спецоперації кадровий офіцер армії держави-агресора, російський лейтенант Данііл Алфьоров перейшов на бік України.
 
«З червня 2023 року він активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки. Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф у полон декількома партіями», ― повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов під час пресконференції.
 
???? Сам Алфьоров також був присутній на брифінгу ― нещодавно його евакуювали Сили спеціальних операцій ЗСУ.
 
«Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію», ― розповів Андрій Юсов.
 
☑️ Лейтенант Алфьоров ― випускник московського вищого загальновійськового командного училища.

☝️ Під час війни проти України командував взводом окупаційних військ на правому березі Дніпра у Херсонській області.
 
«На передовій [серед російських військових] було багато «відмовників», «п’ятисотих», і просто невдоволених умовами. Таких людей відловлювали, кидали в яму, прив’язували до дерев на декілька діб», ― розказав російський офіцер.
 
‼️ Під час співпраці з українською розвідкою Алфьоров не лише допоміг здатись у  полон понад десятьом військовим рф, але й надав цінну для Сил безпеки і оборони України інформацію.
 
▫️ Алфьоров пройшов усі необхідні процедури, передбачені для військових, які здались у полон.
 
???? Він заявив, що є противником злочинної війни росії проти України та оголосив про намір боротись проти путінського режиму.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Video is too big

Back to top button