Україна

Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зросла до 231


Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зросла до 231

Лише за минулу добу в Вінницькій області зафіксовано 19 випадків захворювання на вірусний гепатит А.


У Вінницькій області кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до 231. У лікарнях області розгорнули майже 500 ліжок з можливістю повністю ізолювати хворих. Про це 31 жовтня повідомила пресслужба Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб.
 
Зазначається, що лише за минулу добу в області зафіксовано 19 випадків захворювання на вірусний гепатит А. Загалом станом на вечір 30 жовтня зафіксовано вже 231 випадок. Лабораторно підтверджені 189 випадків, 144 людини перебувають на стаціонарному лікуванні.

Серед захворілих – 25 учнів та восьмеро студентів, серед працівників закладів освіти зафіксовано 12 випадків вірусного гепатиту А.

 
Поодинокі випадки захворювання, окрім Вінниці, зареєстрували й в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.
 
Пацієнти перебувають в інфекційних відділеннях медичних закладів громад. Стан усіх хворих оцінюється як середнього ступеня важкості.
 
У Вінницькій ОВА повідомили, що у лікарнях області розгорнули майже 500 ліжок з можливістю повністю ізолювати хворого. Мобільні бригади медиків оперативно виїжджають на проведення вакцинації.
 
Також проводиться дослідження питної води з водопроводів, криниць, акваматів. Зокрема, перевіряють харчові продукти з ринків та тимчасово обмежили продаж на них товарів домашнього виробництва.
 
В освітніх закладах Вінниці наразі продовжується дистанційне навчання. Це ж стосується і позашкільного навчання, спортивних та мистецьких гуртків.
 
Нагадаємо, 24 жовтня в одному з районів Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що йдеться про спалах та надзвичайну ситуацію обласного масштабу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button