Україна

Кількість боєзіткнень зросла до 109 – Генштаб


Кількість боєзіткнень зросла до 109 - Генштаб

Дуже гаряче на Донеччині, а найбільша кількість боєзіткнень – на Покровському напрямку, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 16.00 суботи, 31 серпня.

Повідомляється, що з початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109: найбільш активний противник на Покровському і Курахівському напрямках.

На Сумщині й Чернігівщині під ворожі артилерійські удари потрапили 15 районів різних населених пунктів.

“Серед них Хрінівка, Уланове, Велика Писарівка, Славгород та Степок. Сопич обстріляно двічі, а Порозок – тричі. Авіабомбами російські терористи цілили, зокрема, по Глухову, Манухівці, Журавці та Ободах”, – йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку триває ворожа атака в районі Вовчанська, Липці і Малі Проходи зазнали бомбових ударів.

На Куп’янському напрямку росіяни 12 разів починали штурмувати позиції наших підрозділів біля Синьківки, Колісниківки і у бік Лозової, шість боєзіткнень ще тривають.

“На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила шість атак на позиції українців поблизу Твердохлібового, Невського, Новосадового, Діброви та у Серебрянському лісі. Три боєзіткнення завершилися без успіху для противника, а три – продовжуються. Окупанти били НАРами з гелікоптерів Ка-52 по Сергіївці”, – повідомляють у Генштабі.

Зазначається також, що ворог намагається знайти слабину в нашій обороні на Сіверському напрямку.

Поблизу Верхньокам’янського, Виїмки, Званівки та Спірного провів сім атак. Отримав жорстку відсіч. Бої неподалік Виїмки і Верхньокам’янського ще тривають, – повідомили в Генштабі.

На Краматорському напрямку загарбники розпочинали 12 штурмів біля Калинівки, Часового Яру, Андріївки і Кліщіївки, три з них ще не завершено. У Генштаб зазначають, що ворог зазнає втрат і концентрує зусилля у районах Калинівки та Андріївки.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до дев’яти. Вісім з них наші воїни зупинили. Бій ще точиться в районі Неліпівки, де ворог атакує найактивніше, – йдеться далі у зведенні.

Але найбільша кількість боєзіткнень – на Покровському напрямку.

“З початку доби окупанти здійснили вже 23 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах семи різних населених пунктів. Найбільше боєзіткнень, майже половина, пройшли біля Новогродівки. Селідове та Покровськ зазнали ударів КАБами”, – уточнюють у Генштабі.

Повідомляється також, що зафіксовано 21 ворожу атаку у бік Українська, Лісівки, Галицинівки, Георгіївки та Костянтинівки на Курахівському напрямку. У районах Георгіївки і Костянтинівки окупанти прикладали основні зусилля – провели одинадцять і п’ять штурмів відповідно.

На Времівському напрямку тривають два боєзіткнення неподалік Вугледара та Времівки, ще тричі ворог проводив атаки у бік Макарівки, але отримав жорстку відсіч.

На Оріхівському напрямку окупанти безуспішно атакували тричі – біля Малої Токмачки і Роботиного. По Рівнополю випустили двадцять некерованих авіаракет.

На Придніпровському напрямку успішно відбито один ворожий штурм.

На решті напрямків без особливих змін.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну загальна знищених російських військових сягнула майже 615 тисяч осіб.Тільки за попередню добу втратила 1360 бійців, що близько до рекордного показника.

Раніше в мережі з’явилисякадри знищеного українськими військовими мосту через річку Сейм у Курській області РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Back to top button