Україна

Кібератаки в Україні – Гнатуш заявив, що удари по банках вигідні державі – 1News


pnk.tv

Експерт заявив про затягування часу, щоб люди заспокоїлися і не забирали гроші з банків

Хакерські атаки на банки певною мірою вигідні державі: люди почали панічно витягувати гроші з банків, а держава не може це допустити. Про це в ефірі “Першого Незалежного” заявив експерт з енергетичних питань Андрій Гнатуш.

https://www.youtube.com/watch?v=MDBBXj5QpSA

Гість студії, коментуючи масштабну хакерську атаку на низку державних сайтів і банківських структур, назвав, кому можуть бути вигідні такі удари.

“Оці факти по банках – це, певною мірою, так само вигідно державі, тому я не був би такий категоричний у висловлюваннях, що дана кібератака була справою рук Росії. Тому що люди почали панічно витягувати гроші з банків. Держава не може це допустити. Відповідно, навіть “Ощадбанк” зараз заявив, що сьогодні банківські операції призупиняються певною мірою для того, щоб перевести сервери у Львів. Навіщо їм переносити сервери у Львів? Ми розуміємо, що це є таке затягування часу, щоб люди заспокоїлися. Тому що обезкровлення – це те, що вбиває організм зсередини”, – сказав Андрій Гнатуш.

1News за темою: Україна не зазнала жодних економічних втрат від кібератак, – РНБО

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, в роботі додатків “Приват24” та “Ощад 24/7” стався збій. Причиною збоїв у роботі систем стала чергова хакерська атака. Згодом стало відомо, що атаки зазнали й сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що кібератака на банки та держсайти України, яка була здійснена 15 лютого, стала наймасштабнішою в історії країни, а вартість її проведення становить мільйони доларів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button