Україна

Керівників ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за побиття і збагачення


Керівників ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за побиття і збагачення

Керівники ТЦК та СП Рівненщини постануть перед судом за зловживання владою та насильство щодо підлеглого військового.


Колишній Рівненський обласний військком та начальник районного ТЦК підуть під суд. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення і не тільки. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 24 січня.
 
Розслідування справи проти скандальних керівників обласного та районних Рівненських ТЦК і СП завершили. Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт.
 
Військові звільнені із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі вони перебувають під вартою.
 
Нагадаємо, в кінці липня 2023 року правоохоронці затримали керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, причетних до побиття підлеглого. Обласний військком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами.

Таким чином він намагався з’ясувати чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега – начальник районного ТЦК та СП.

 
Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.
 
Також під час слідства встановили, що обласний військком володіє незадекларованими статками. Серед них два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.
 
Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року майно заарештували та передали в АРМА.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button