Україна

Нардеп намагався підкупити криптовалютою Найєма


Нардеп намагався підкупити криптовалютою Найєма

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати, підкреслили у НАБУ.

Правоохоронці повідомили про підозру чинному народному депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Найєма. Проце повідомляють НАБУ і САП у вівторок,

Встановлено, що надеп, член комітету з питань антикорупційної політики, запропонував чиновнику хабар у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів.

В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури, – йдеться у повідомленні.

Після виділення коштів на криптогаманець топпосадовця надійшов “перший транш” в еквіваленті 10 тисяч доларів.

“Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати”, – підкреслили у НАБУ.

Зараз тривають слідчі дії. Народному депутату вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.4 ст.369 КК України).

За даними джерел Української правди, мова йде про нардепа від фракції Слуга народу Андрія Одарченка.

Нагадаємо, вчора стало відомо про звільнення керівництва Держспецзв’язку, включно з його очільником Юрієм Щиголем. Згодом антикорупціонери заявили, що підозрюють чиновників у заволодінні 62 млн гривень.

Підприємцю повідомили підозру за спробу підкупу командувача ОСУВ Одеса

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button