Україна

Катастрофа МАУ: постраждалі країни відреагували на вироки в Ірані


Катастрофа МАУ: постраждалі країни відреагували на вироки в Ірані

Міжнародна група вважає судові процеси Ірану фіктивними – вони не показали справедливості.

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 критикувала судові процеси та вироки в Ірані щодо збиття українського літака МАУ над Тегераном у 2020 році. Заяву поширили міністерства закордонних справ Канади, Швеції, Великої Британії, Швеції та України.
 
“Ні судові процеси, ні вироки, оголошені на цьому тижні, не дали правди чи справедливості сім’ям жертв. Весь процес, починаючи з розслідування Іраном обставин збиття, не був неупередженим та прозорим”, – йдеться у заяві МЗС України.
 
У зовнішньополітичному відомстві відзначили, що сім’ї 176 жертв, загиблих внаслідок дій Ірану, досі чекають на справедливість.
 
“Ми солідарні із сім’ями та близькими жертв катастрофи рейсу PS752 і будемо докладати всіх необхідних зусиль, допоки справедливість не буде забезпечена”, – наголосили в МЗС.
 
Нагадаємо, 8 січня 2020 року літак авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими над Тегераном. Жертвами аварії стали 167 пасажирів та дев’ять членів екіпажу. Більшість жертв були іранцями та канадцями, 11 осіб були громадянами України.
 
16 квітня суд Ірану засудив 10 військовослужбовців до ув’язнення за звинуваченням у причетності до збиття українського літака.
 
Канадський суд ухвалив стягнути з Ірану $107 млн за збитий літак МАУ
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button