Україна

Катар обіцяє Україні $100 млн допомоги


Катар обіцяє Україні $100 млн допомоги

Отримані від влади Катару гроші будуть використані у відновленні медичного забезпечення, освіти, гуманітарному розмінуванні та інших важливих проєктах.

Катар виділяє Україні 100 млн доларів гуманітарної допомоги. Про це за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Повідомляється, що отримані від влади Катару гроші будуть використані у відновленні медичного забезпечення, освіти, гуманітарному розмінуванні та інших важливих проєктах.

Під час зустрічі ми також відзначили важливість відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи та необхідність продовження реалізації ініціативи Grain from Ukraine. Детально обговорили Формулу миру, ініційовану президентом України Володимиром Зеленським. Дякую Катару за готовність докласти посередницьких зусиль з метою повернення українських дітей, яких росія незаконно вивезла і продовжує утримувати на своїй території. Домовилися тісно співпрацювати в межах Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва. А також утворити інші спеціалізовані робочі групи й комісії для напрацювання питань у різних сферах: від високих технологій і діджиталізації до постачання питної води в тих регіонах України, де це потрібно, – йдеться у повідмоленні Шмигаля.

Раніше повідомлялося, що Швеція виділить Україні $584 млн на відновлення і реформи.

Доля Каховського водосховища: відновити водойму чи залишити, як є

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button