Україна

У Херсоні “чорні перевізники” побили волонтера


У Херсоні чорні перевізники побили волонтера

На адресу волонтерів неодноразово надходили погрози з вимогою припинити вивезення людей і “не заважати бізнесу”.

У Херсоні напали на відомого херсонського волонтера Карена, який допомагав людям евакуюватися. Херсонський журналіст Костянтин Риженко опублікував відео, а волонтери проекту “Як поїздочка” повідомили деякі подробиці побиття.


.
“Стався підлий напад на всім вам відомого волонтера, лідера нашої групи-Карена. Двоє негідників, явно мають якусь підготовку і навички в рукопашному бою, напали удвох на нього одного, збили з ніг і продовжили бити поки він не міг піднятися”, – повідомляють волонтери.

Повідомляється, що волонтера побили так звані “чорні перевізники”.

“Нападники – це члени так званої мафії чорних перевізників, які наживаються на біді людей, надаючи послуги з вивезення людей з Херсона за солідну оплату. І, звичайно, їм зовсім не подобається, що волонтери безкоштовно допомагають людям з подібними перевезеннями і не дають їм сповна поживиться на проблемах наших земляків”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що на адресу Карена та інших волонтерів неодноразово надходили погрози з вимогою припинити вивезення людей і “не заважати бізнесу”.

Віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук прокоментувала ситуацію.

“Негідники побили херсонського волонтера за те, що безкоштовно евакуйовував людей, бо то заважало їм наживатись. Сподіваюсь, що з волонтером буде все добре, а нападників покарають за законом. Отже, в чому проблема? Хтось думає, що на біді можна наживатись. Більш того, хтось вважає, що може ще й бити тих, хто евакуює людей безкоштовно. Це нормально? Коли війна, коли техногенна катастрофа? Звісно, абсолютно ненормально”, – зачвляє Верещук.

Міністр стверджує, що держава має показати, що вона сильніша за “тих двох мерзотників”.

“Звертаюсь до херсонського силового блоку. Я знаю, що ви в змозі швидко навести лад. Якщо ми з вами сказали, що евакуація для людей безкоштовна, то значить безкоштовна. Якщо хтось там не погоджується, то поясніть їм так щоб зрозуміли. Люди мають бачити, що влада є владою! ” – наголосила Верещук.

Нагадаємо, на Харківщині загинули двоє волонтерів. Раніше повідомлялося, що ракета РФ влучила в авто на Харківщині. Йшлося про загибель чотирьох людей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button