Україна

Канада та ООН допоможуть Україні зі зберіганням зерна – Мінагро


Канада та ООН допоможуть Україні зі зберіганням зерна - Мінагро

Міністерство закордонних справ Канади профінансує ФАО придбання засобів для тимчасового та постійного зберігання зерна у 15 регіонах України.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Канади розпочала новий проект на суму $40 млн для вирішення проблеми дефіциту зерносховищ в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства агарної політики та продовольства.

Повідомляється, що всього у 2022-2023 роках планується забезпечити зберігання 2,4 млн тонн зерна разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням. Зазначений проект доповнить раніше надану Японією допомогу у розмірі $17 млн, яка розрахована на забезпечення зберігання 1 млн тонн українського зерна.

Міністерство закордонних справ Канади профінансує ФАО придбання засобів для тимчасового та постійного зберігання зерна у 15 регіонах України.

Буде закуплено поліетиленові рукави для зберігання зерна, вантажно-розвантажувальне обладнання, довгострокові модульні сховища, лабораторне обладнання для виявлення хвороб тварин.

За даними Мінагро, цього сезону в Україні очікується врожай у розмірі до 51,1 млн тонн зернових. 14% елеваторів України пошкоджено чи зруйновано, 10% перебувають на окупованій Росією території, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн тонн торішнього врожаю, готового до експорту.

“Враховуючи безпрецедентні проблеми зі збереженням культур цього року, необхідні масштабні інноваційні рішення. З цієї причини підтримка сектора буде затребувана, ймовірно, до 2023 року. ФАО оперативно реагує на цю ситуацію, враховуючи довгострокову перспективу та прагнучи інвестувати у довгострокові рішення, засновані на галузевому потенціалі, у координації з урядом України на національному та місцевому рівнях”, – каже директор офісу ФАО з надзвичайних ситуацій та стійкості Рейн Паульсен.

Раніше у Мінагрополітики уточнили, що зерновий коридор працюватиме за певним графіком, до відправки готові 15 суден.

Перший пішов. Запрацював зерновий коридор


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button