Україна

Кабмін відмовився погоджувати звільнення Кличка

Діючий склад Кабінету міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом не буде розглядати погодження на звільнення Віталія Кличка з посади глави Київської міської державної адміністрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Василь Рябчук.

«Колеги-журналісти, відповідаю всім одразу. Питання погодження звільнення Віталія Кличка було обговорено з урядовцями. Прийнято рішення, що чинним складом Уряду розглядатись воно не буде», – пише він.

Нагадаємо, 24 липня глава Офісу президента Андрій Богдан направив лист до Кабінету Міністрів з проханням зробити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

30 липня Андрій Богдан заявив, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився головою Київської міської адміністрації.

«Я його (Кличка – ред.) особисто шість разів – на кожній зустрічі тричі – просив відмовитися від інституту «смотрящих» у Києві, відійти від корупційних схем і стати народним мером. Він великий спортсмен, гордість України, людина, ім’я якої знає весь світ. Але він втратив контроль над ситуацією в місті протягом п’яти років. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно – це його слова – він не контролює Київську міську раду, де є два-три «смотрящих». Якщо він не буде знаходити з ними компроміс, у нього не буде більшості в Київраді. Він підкреслив, що не причетний до корупції і розкрадань; він розуміє, що відбувається щось не те, але вдіяти із цим нічого не може», – заявив Богдан, пише «Лівий берег».

Голова ОПУ стверджує, що кілька днів тому на нього вийшов адвокат одного із цих «смотрящих» і запропонував хабар.

«Робота з місцевим бюджетом Київської ради дозволяє їм отримувати 40 млн доларів на рік. Він попросив не чіпати голову Київської міськадміністрації і запропонував цей бюджет поділити навпіл», – сказав Богдан.

Він визнав, що не має документальних підтверджень цих слів, але все одно має намір повідомити про це в правоохоронні органи.

5 серпня у Національному антикорупційному бюро заявили, що розпочали розслідування щодо можливого підкупу глави Офісу президента Андрія Богдана в інтересах мера Києва Віталія Кличка.

Мер Києва Віталій Кличко назвав заяви глави Офісу Президента Андрія Богдана «байками зі склепу».

Кличко вважає ініціативу щодо його можливого звільнення з посади глави КМДА.

Back to top button