Україна

Кабмін установив спецрежим у прикордонній смузі


Кабмін установив спецрежим у прикордонній смузі

Влада визначила порядок видачі дозволів на в’їзд, проживання і пропуск у прикордонну смугу.

Уряд України встановив спеціальний прикордонний режим і заборонив вільний в’їзд, перебування, проживання й пересування осіб у прикордонній смузі. Про це у четвер, 7 грудня, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

За його словами, відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду. Зокрема, на виконання закону від 24 лютого 2023 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України” внесено зміни до постанови “Про прикордонний режим”.

“Установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний вʼїзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій”, – написав Мельничук.

Також визначено порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

Напередодні стало відомо, що на кордоні з Білоруссю будуються нові оборонні споруди, хоч вона й захищена укріпленнями та облаштована мінно-вибуховими загородженнями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button