Україна

Затримано ворожого агента, який готував удар по військовому шпиталю


Затримано ворожого агента, який готував удар по військовому шпиталю

У затриманого вилучено мобільний телефон з фото, готовими до відправки. Росіяни планували використати цю інформацію для прицільних повітряних ударів.

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по військовому шпиталю на Миколаївщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Для виконання ворожого завдання зловмисник об’їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони. Також він фіксував на електронній карті точні координати виявлених військових об’єктів та звітував про рівень їхньої охорони. Особливу увагу приділяв локаціям, де помічав найбільшу концентрацію особового складу та військової техніки українських захисників. Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому під час фотографування ним шпиталю та однієї з бойових частин ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

“За матеріалами слідства, рашисти планували використати цю інформацію для здійснення прицільних повітряних ударів по території регіону”, – пишуть в СБУ.

Ворожий агент – місцевий житель, який підтримував проведення фейкового референдуму щодо приєднання Миколаївщини до Росії, про що він неодноразово писав у проросійських пабліках.

“Таким чином він привернув на себе увагу російської спецслужби, представники якої навесні 2022 року дистанційно запропонували йому співпрацю. Подальшу комунікацію здійснювали через один з месенджерів”, – йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, його взято під варту.

Зрадникові загрожує до 12 років тюрми.

Раніше СБУ затримала агента-“консерву” ФСБ. Він влаштувався на оборонний завод у Кіровоградській області для збору секретної інформації.

А у Миколаєві затримали агента РФ, який готував ракетний удар по будівлі СБУ і заводу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button