Україна

Ізраїль збереже медичне страхування українців – Кулеба


Ізраїль збереже медичне страхування українців - Кулеба

Проблемою зі страхуванням особисто займається міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен, запевнив Дмитро Кулеба.

Медичне страхування для громадян України в Ізраїлі залишиться. Існуюча проблема буде вирішена найближчим часом. Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба за результатами розмови з міністром закордонних справ Ізраїлю Елі Коеном у Twitter в понеділок, 14 серпня.

“Я поговорив з Елі Коеном. Він запевнив мене, що медичне страхування для українців в Ізраїлі залишиться; проблема буде вирішена найближчим часом. Я дякую своєму ізраїльському колезі, який особисто цим займається. Ми також обговорили ширший двосторонній порядок денний”, – написав Кулеба.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що громадяни України, які перебувають в Ізраїлі, зокрема й біженці, втратили право отримувати безоплатну медичну допомогу. Це пояснювалося неузгодженістю дій місцевих Міністерства соціального забезпечення, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства фінансів після рішення канцелярії прем’єра Ізраїлю від 1 липня.

Нагадаємо, Ізраїль продовжив термін перебування українців. Громадяни, які легально знаходились в країні станом на 24 лютого 2022 року, а також ті, хто в’їхав пізніше, можуть не продовжувати дію туристичної візи до 31 січня 2024 року.

МЗС розшукало українця, якому відмовили у посадці на літак

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button