Україна

Із 1 вересня навчання у столичних школах розпочнеться в очному форматі

У школах Києва навчальний рік розпочнеться в очному форматі, а далі навчання залежатиме від епідемічної ситуації та карантинних зон, у яких буде перебувати столиця, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу КМДА.

Про це під час засідання колегії заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Навчальний рік у школах столиці ми розпочинаємо в очному форматі, а далі будемо діяти відповідно до епідемічної ситуації та карантинних зон, у яких буде перебувати столиця. Безпека всіх учасників освітнього процесу є пріоритетом для міської влади. Наразі кожен другий освітянин міста вже щепився від COVID-19. Маючи безцінний досвід роботи в період карантину, ми готові до нових викликів», – зазначив Мондриївський.

Він додав, що для належної організації освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році з міського та державного бюджетів виділено кошти на закупку засобів для дезінфекції та індивідуального захисту на суму понад 80 мільйонів гривень.

Також він повідомив, що у Києві за кошти міського бюджету майже у пів тисячі закладах освіти здійснено капітальні та поточні ремонти: відремонтовано дахи, огорожі, місця загального користування, проведено ремонт харчоблоків та багато іншого.

Департамент освіти і науки Києва розробив рамкові пропозиції щодо роботи в умовах різних рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та надав відповідні рекомендації закладам освіти до нового навчального року.

 

 

 

Back to top button