Україна

В АРМА передали вантаж із дорогоцінними металами на майже 6 млн гривень


В АРМА передали вантаж із дорогоцінними металами на майже 6 млн гривень

Комерсанти намагались незаконно вивезти різнорідну партію подрібнених і пошкоджених електронних плат.


Працівники Державного бюро розслідувань передали в управління Нацагентству з питань розшуку активів (АРМА) арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали загальною вартістю 5,8 млн гривень. Про це 11 вересня повідомила пресслужба ДБР.
 
У січні працівники ДБР викрили злочинну схему вивезення з України брухту кольорових та дорогоцінних металів, що заборонено законодавством. Слідчі встановили, що впродовж 2022-2023 років під виглядом “шлаку мідноцинкового” київське підприємство вивозило до Німеччини цілі та подрібнені мікросхеми, які у своєму складі містили кольорові та дорогоцінні метали.
 
Після огляду фури правоохоронці виявили, що вантаж не відповідає заявленому в митній декларації. Комерсанти намагались вивезти змішану партію подрібнених обпалених електронних плат.
 
Продукцію вагою майже 23 тонни вилучили і як підтвердила експертиза, у його складі є дорогоцінні й кольорові метали. Зокрема 1,3 кг золота, 4,8 кг срібла, 229 грамів платини, 619 грамів паладію та майже 6 тонн міді. Загальна вартість дорогоцінних металів – 5,8 млн гривень.
 
Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями митниці. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, раніше в АРМА передали вантаж із коштовними металами на 10,3 млн гривень.

АРМА отримало рекордну суму арештованих коштів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button