Україна

ISW: Україна наступає на кількох напрямках


ISW: Україна наступає на кількох напрямках

Сили оборони просуваються в Донецькій та Запорізькій областях, підтверджує американський Інститут вивчення війни.

Сили оборони України атакують на кількох напрямках фронту. Зокрема, ЗСУ звільнили населений пункт на Бахмутському напрямку та просуваються в західній частині Запорізької області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) в п’ятницю, 28 липня.

За їхніми данними, ЗСУ 27 липня просунулись на північ від Кліщіївки, що за 7 км на південний захід від Бахмута. Сили оборони також продовжували наступальні дії на північ і південь від міста-фортеці. Тим часом російські джерела стверджували, що українські сили проводили штурми поблизу Залізнянського, Берхівки, Кліщіївки, Андріївки та Північного.

Зазначається, що 27 липня армія РФ контратакувала навколо Бахмута, але не досягла жодних підтверджених успіхів. ЗСУ відбили російські напади на північ від Хромового, на північ і південь від Кліщіївки та на схід від Дружби. Зазначається, що 27 липня українські сили здійснили обмежені наземні атаки на ділянці Авдіївка-Донецьк.

Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки та Мар’їнки. Росіяни продовжують спроби оточити Авдіївку. Бої в цьому районі є такими ж інтенсивними, як на Бахмутському напрямку.

Українські війська звільнили Старомайорське, що за 9 км на південь від Великої Новосілки. Деякі російські джерела висловили стурбованість щодо здатності Росії втримати Урожайне. Також аналітики наголошують, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки з метою відбити втрачені позиції поблизу Старомайорського 27 липня.

Також 27 липня українські війська продовжили наступальні операції на заході Запорізької області і, ймовірно, просунулися в цьому районі. Геолокаційні кадри свідчать про те, що українські війська додатково просунулися на схід від Роботиного, яке за 10 км на південь від Оріхова.

ЗСУ продовжили наступальні операції на заході Запорізької області й просунулися у цьому районі. Геолокаційні кадри свідчать, що українські війська додатково просунулися на схід від Роботиного в 10 км на південь від Оріхова. Українські сили також здійснили значне просування на Мелітопольському напрямку.

“Українські сили, ймовірно, просунулися далі в західній Запорізькій області, ніж ISW наразі змогла візуально підтвердити. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 липня, показують, що одна українська бронемашина досягла російських протитанкових позицій на північний захід від Вербового (17 км на південний схід від Оріхова), приблизно за 3,5 кілометри за нинішньою оцінкою лінії фронту ISW”, – йдеться у звіті. 

Сьогодні Генштаб також повідомляв, що росіяни знову наступають біля Мар’їнки. Генштаб також підтверджує звільнення населеного пункту Старомайорське. При цьому в районах Рівнополя та Макарівки противник здійснив невдалу спробу відновлення втраченого положення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button