Україна

Інженерно-саперні батальйони укомплектовані фахівцями на 70%


Інженерно-саперні батальйони укомплектовані фахівцями на 70%

Повністю оцінити масштаби робіт і загрозу від мінування можна буде тільки після визволення українських територій.

У сформовані інженерно-саперні батальйони вже набрали 70% особового складу. Про це під час форуму Demine Ukraine Forum повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

“У першу чергу вирішуємо два питання: формуємо нові підрозділи, які виконують ці задачі, і залучаємо тих хлопців, які були на війні і вже не можуть далі брати активну участь у бойових діях, але хочуть бути корисними для держави, як майбутніх операторів гуманітарного розмінування. Ми їх вчимо, третина вже знаходиться на виконанні бойових задач у цьому напрямку. Решта отримує відповідні знання. Наші центри переповнені людьми, які навчаються цій справі. Тому що розмінування – це підготовлені люди, підготовлені сапери”, – сказав Павлюк.

Як повідомив заступник міністра, вивчаються також нові технології розмінування – від безпілотників до сучасної техніки, але головний фактор – кількість навчених фахівців.

Павлюк додав, що повністю оцінити масштаби робіт і загрозу від мінування можна буде тільки після визволення українських територій.

“Ми можемо порівняти загрозу, яку зараз маємо, із загрозою, яка була після Другої світової війни. Противник використав все, що у нього було, із своїх запасів, напевно, зі складів Другої світової війни, до найновіших технологій. Українська земля забруднена всім – від мін всіх виробництв, до снарядів, до касетних боєприпасів, до фосфорних боєприпасів. Тому в багатьох питаннях там можуть працювати тільки бойові сапери”, – наголосив заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що приватні компанії отримають дозволи на розмінування України.

Шмигаль: 40 країн виділили Україні $250 млн на розмінування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button