Україна

Інцидент з Ніколовим: встановлено особи причетних


Інцидент з Ніколовим: встановлено особи причетних

Причетними до залякування Юрія Ніколова виявилися мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей.

Поліція встановила особи п’ятьох учасників протиправних дій щодо журналіста у Києві. Про це повідомило столичне управління Нацполіції у неділю, 21 січня.

Правоохоронці не називають імені журналіста, але обставини справи вказують на інцидент з журналістом-розслідувачем Юрієм Ніколовим.

“14 січня зловмисники приїхали до Києва, прийшли до будинку, де мешкає потерпілий, обклеїли двері листівками та вимагали, щоб чоловік вийшов до них. Свої дії зловмисники фіксували на власні мобільні телефони”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що причетними виявилися мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей. 20 січня правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів. Було вилучено речові докази, зокрема компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення і планування протиправних дій.

“У рамках досудового розслідування правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та оперативних заходів для проведення всебічного та неупередженого розслідування”, – додали в поліції.

Раніше журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про залякування: невідомі намагалися потрапити до його квартири у Дарницькому районі. Вони налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”. За даними фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження

Також на поточному тижні СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки членів журналістського проєкту Bihus.Info.

На ці скандали відреагував президент Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що будь-який тиск на журналістів неприпустимий.

Інциденти з Ніколовим та Bihus: Комітет захисту журналістів зробив заяву

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button