Україна

В мережі набуває популярності Інтернет-майданчик з особистими даними російських військових злочинців та ФСБшників

Група українських хакерів створила ресурс https://www.oprichniki.org/, на якому розміщуються дані військових злочинців російської федерації та співробітників ФСБ. Сайт стартував свою роботу лише місяць тому, а на ньому вже майже 2 тисячі публікацій. Інформація, що була зібрана завдяки цьому проекту, в майбутньому допоможе розшукувати та притягувати до відповідальності причетних до військових злочинів росіян.

Лідер ініціативної групи зібрав в своїй команді кібер-фахівців не тільки з України, але й з усього світу. Досьє на кожного з російських військових злочинців та співробітників спецслужб вони збирають особисто, використовуючи методи соціальної інженерії та OSINT. Разом з особистими даними ФСБшників в мережу потрапляють також дані стосовно їх сімей та рідних.

Проект oprichniki.org вже викликав неабиякий інтерес у спецслужб рф, але воно і не дивно, адже зібраний на них компромат може добряче зіпсувати їм життя.

Як от, наприклад, контррозвідник Зубков Максим Євгенійович, щодо компетенції якого виникають сумніви, адже завдяки йому мешканці Воронежа дізнаються прізвища ФСБшної агентури, а може і знайдуть серед них свого сусіда, друга чи навіть брата. Та більше того, ознайомляться з матеріалами оперативно розшукових справ «всевидячої» спецслужби росії.

 

Back to top button