Світ

В Іспанії затримали проросійських хакерів

В Іспанії затримали проросійських хакерів

Фото: Скріншот

Хакерів затримали на Балеарських островах та в Андалусії

Слідство вважає, що затримані належать до хакерської групи NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Іспанські правоохоронці затримали трьох чоловіків за ймовірну причетність до кібератак на держустанови та стратегічні сектори Іспанії та країн НАТО. Про це повідомляє Europa Press у суботу, 20 липня.

Хакерів затримали на Балеарських островах та в Андалусії. В їхніх будинках провели обшуки та вилучили комп’ютерні та документальні матеріали.

Слідство вважає, що затримані належать до хакерської групи NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та проголосила своєю метою “реагувати на ворожі та відверто антиросійські дії західних русофобів”.

Основною діяльністю групи було здійснення DDoS-атак на сайти державних та приватних організацій країн, які підтримують Україну.

Минулого місяця про кібератаку з боку NoName057(16) заявив підрозділ General Dynamics, а також компанія Santa Barbara Systems, що базується в Іспанії та займається ремонтом танків Leopard для постачання в Україну.

Розслідування стосовно затриманих в Іспанії хакерів координує спеціалізована прокуратура.  Свою чергу Цивільна гвардія Іспанії продовжує розслідування за декількома напрямками, щоб продовжити ідентифікацію учасників атак.

Раніше у Microsoft заявили, що російські кібератаки стають агресивнішими. Також у компанії попередили про прямий зв’язок між діяльністю держав і кіберзлочинністю, особливо між Росією та Північною Кореєю.

Введено санкції проти хакерів РФ, які атакували критичну інфраструктуру США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 9 =

Back to top button