Україна

Інсульти та інфаркти в Україні різко помолодшають – МОЗ


Інсульти та інфаркти в Україні різко помолодшають - МОЗ

Категорія людей, у яких зустрічаються хвороби серцево-судинної системи, буде молодше років на 10-15.

У МОЗ прогнозують, що серцево-судинні захворювання, зокрема – інсульти та інфаркти помолодшають в Україні років на 10-15. Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у телемарафоні.
 
“Щодо серцево-судинних захворювань, то це одна з топ-тем, над якою ми зараз працюємо, щоб бути готовими до тих викликів, які у нас будуть після перемоги України. Інсульти та інфаркти у нас значно помолодшають, років на 10-15 . Тобто, категорія людей, у яких зустрічаються ці хвороби, буде набагато молодшою”, – сказав він.
 
Глава МОЗ також додав, що у четвер відбулася чергова міжсекторальна зустріч за Національною програмою психічного здоров’я.
 
“На ній ми вкотре показали і існуючі потреби, і потреби, які на нас чекають після нашої перемоги. Саме за ментальним здоров’ям скажу, що десь орієнтовно 10 мільйонів людей потребуватимуть психологічної допомоги. І ми до цього готуємося, щоб потім це не стало окремим викликом”, – наголосив Ляшко.
 
За його словами, у МОЗ готуються і до зростання кількості онкологічних хвороб. Він поінформував, що серед факторів, що ускладнюють раннє виявлення та проведення скринінгу, – і два роки коронавірусу, і повномасштабна війна з РФ, яка триває вже 10 місяців.
 
Ляшко додав, що МОЗ також має підготувати онкологічну службу аби адекватно реагувати на зростання кількості онкологічних захворювань.
 
Раніше Ляшко заявив, що лікарні мають бути готовими до повного блекауту.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button