Україна

Індія офіційно підтвердила візит Моді в Україну


Індія офіційно підтвердила візит Моді в Україну

Візит відбувається на тлі складного балансу, який індійський прем’єр намагається підтримувати: тісні стосунки з РФ та прагнення зблизитися з Заходом.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну. Про це свідчить підтвердження індійського МЗС, повідомляє RFI та Reuters.

Дата візиту в Україну поки що не оголошена, але індійські ЗМІ стверджують, що він може відбутися наприкінці цього тижня.

В МЗС Індії заявили, що подробиці поїздки будуть повідомлені протягом понеділка, 19 серпня.

Візит відбувається на тлі складного балансу, який Моді намагається підтримувати: Індія зберігає тісні зв’язки з Росією з часів холодної війни, коли Москва стала ключовим постачальником зброї для Нью-Делі.

Крім того, після початку конфлікту в Україні Росія також стала великим постачальником нафти в Індію за зниженими цінами, що забезпечило Індії значні економічні вигоди і підтримало російську економіку на тлі західних санкцій.

Водночас Індія стикається з тиском з боку західних держав, які прагнуть зміцнити стосунки з Нью-Делі на противагу Китаю.

Від початку війни в Україні індійський уряд уникає прямого засудження російського вторгнення, закликаючи сторони до “діалогу” для вирішення конфлікту.

Візит Моді до Москви стався незабаром після того, як російський артобстріл забрав життя понад трьох десятків людей в Україні та сильно пошкодив дитячу лікарню в Києві. Це викликало осуд з боку українського президента Володимира Зеленського.

Індія викликала посла України через слова Зеленського

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + nine =

Back to top button