Україна

Імпорт вугілля – Галущенко заявив, що Україна до кінця березня прийме ще вісім суден із вугіллям – 1News

Як зазначив міністр енергетики, наразі триває стабільне накопичення вугілля на складах ТЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко
Фото з відкритих джерел

До України в лютому-березні прибудуть додатково ще вісім суден з імпортним вугіллям. Про це під час брифінгу заявив міністр енергетики Герман Галущенко. 

Як зазначив Галущенко, починаючи з листопада 2021 року українські теплоенергогенерувальні компанії вже прийняли 15 суден з енергетичним вугіллям. 

“Протягом лютого-березня планується прибуття ще 8 суден загальним обсягом вугілля близько 700 тис. тонн”, – сказав міністр.

За його словами, наразі триває стабільне накопичення вугілля на складах ТЕС. “Нині на складах – 841 тис. тонн вугілля, що дає можливість абсолютно спокійно проходити опалювальний сезон”, – наголосив Галущенко.

1News за темою: Запаси вугілля на складах ТЕС із початку року збільшилися на 56%

Нагадаємо, нещодавно в “Укренерго” повідомили, що запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій за тиждень збільшилися на 8,6% і станом на 7 лютого становлять 713,7 тисячі тонн. 

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в українських підземних сховищах достатньо запасів газу, вугілля – вдосталь, на електростанціях і в портах ці запаси перевищили вже один мільйон тонн. При цьому український глава додав, що щодня завдяки ритмічним поставкам, зокрема, залізницею та морем – вони зростають. Одним словом, запевнив він, приводів для оптимізму – достатньо, а причин для паніки немає.


Джерело

Back to top button