Україна

Ігнат прокоментував рішення США щодо підготовки українських пілотів на F-16


Ігнат прокоментував рішення США щодо підготовки українських пілотів на F-16

Джо Байден схвалив підготовку українських льотчиків. Однак точних термінів початку навчань, за словами Ігната, поки немає.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські льотчики вже сьогодні згодні поїхати на навчання, однак це не можливо, доки не буде отримано дозвіл від партнерів. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Як відомо, президент США Джо Байден схвалив підготовку українських льотчиків. Однак точних термінів початку навчань, за словами Ігната, поки немає.

“Льотчики вже б сьогодні хотіли б спакувати валізи та поїхати. Але оголошені терміни – кінець літа. Більш точних термінів немає. “Зелене світло” включається поетапно, світлофорів багато, і тому кожен світлофор треба зробити “зеленим”, – зазначив речник Повітряних сил.

Він зауважив, що хотілося б розширити географію навчання українських льотчиків.

“Це могли б бути й навіть США. Але поки що про це мова не йде, це буде прийматися рішення політичне, чи в рамках коаліції авіаційної. Але найкраща база є в США, але і в Європі є центри для навчання”, – заявив Ігнат.

За його словами, що чим більше країн долучиться до навчання українських льотчиків, чим більше інструкторів долучиться, тим швидше це буде.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація США досі не отримала від європейських партнерів остаточного плану навчання українських пілотів на винищувачах F-16 і тому не може сертифікувати передання необхідного для цього обладнання. 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button