Цікаве

Американський сенатор заробив 2 мільйони доларів завдяки власній фотографії

Фото похмурого Берні Сандерса, який під час інавгурації сидить на відстані від інших гостей в коричневій парці та великих шерстяних рукавицях, розлетілося по соцмережах одразу після інавгурації

Вірусна фотографія сенатора Берні Сандерса, зроблена під час інавгурації Джо Байдена, принесла йому майже 2 мільйона доларів.

Про це розповідає 1NEWS.

Замовлення на футболки та стікери зі знімком, який швидко став мемом у мережі, продовжують надходити, а жителька Вермонта, яка зшила Сандерсу рукавиці, сподівається оплатити з цих доходів освіту доньки.

Фото похмурого Сандерса, який під час інавгурації сидить на відстані від інших гостей в коричневій парці та великих шерстяних рукавицях, розлетілося по соцмережах одразу після інавгурації.

Користувачі вставляли зображення сенатора в кадри з голівудських фільмів, фотохроніки Ялтинської конференції, аніме та “Гру престолів”.

Новий мем почали швидко монетизувати.

Футболки по 27 доларів і світшоти по 45 доларів з’явилися на офіційному сайті Сандерса минулого четверга і були розпродані менш як за годину. Зараз їх так само неможливо замовити.

Загалом за п’ять днів товари зі знаменитим фото принесли соціалісту Сандерсу близько 1,8 мільйона доларів, йдеться в його заяві.

“Ми з Джейн (дружина Сандерса – Ред.) були вражені творчими здібностями, які так багато людей показали упродовж останнього тижня, і я дуже радий, що ми зможемо надати допомогу нужденним жителям Вермонта”, – заявив політик, який входить до фракції демократів у Сенаті.

Джен Елліс, вчителька з Вермонта, яка зробила ті самі рукавиці з фото Сандерса, також отримала декілька тисяч замовлень, але виконувати їх не поспішає.

“Я більше не займаюсь рукавицями”, – сказала вона.

Проте дізнавшись про популярність мему, Елліс все ж зшила кілька пар і тепер продає їх на аукціонах.

“На вихідних я зробила кілька пар для благодійності”, – розповідає жінка.

Доходи від продажу першої пари віддадуть до вермонтської організації для ЛГБТК+ молоді, гроші від продажу другої підуть на потреби організації, що займається порятунком бездомних собак.

Прибуток від продажу третьої пари Джен Елліс витратить на сплату за навчання своєї доньки в коледжі.

1,8 мільйона доларів, зібрані сенатором Сандерсом на продажі одягу, підуть на користь благодійної організації Meals on Wheels, яка доставляє їжу людям, які не можуть купити її самостійно.

В офісі Сандерса також кажуть, що фотоагентство Getty, яке продає права на використання фото в США, зобов’язалося передати тій-таки організації всі ліцензійні виплати, отримані за використання фото сенатора. У самій Getty це, щоправда, поки не коментували.

Meals on Wheels також отримає ще 20 тисяч доларів від продажу в’язаної ляльки Сандерса, яку зробила 46-річна Тобі Пералес із Техасу. Минулого тижня її виставили на інтернет-аукціон eBay, де її придбали за 20 тисяч доларів – при тому, що початкова ціна становила 99 центів.

“Я розговорилася з подругою, яка також робить речі. Вона сказала, що Берні продає світшоти і віддає виручку Meals on Wheels. Тоді я зрозуміла, що хочу зробити з лялькою, яку зв’язала”, – розповідає жінка.

Представник eBay підтвердив, що отримані кошти дійсно отримає організація Meals on Wheels.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button