Україна

Ігнат повідомив, якими бомбами РФ частіше б’є по Україні


Ігнат повідомив, якими бомбами РФ частіше б є по Україні

Україні необхідні засоби ППО далекого радіусу дії, а також західні літаки, які вона в майбутньому отримає.

Росія стала частіше бити по території України керованими бомбами. І якщо іще пів року тому це були поодинокі випадки, тепер їх кількість на день може досягати кількох десятків. Про це у понеділок, 6 листопада, розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Кількість керованих авіабомб, які запускає Росія по прифронтових територіях та позиціях українських військ, значно зростає. На день їхня кількість може бути більше пів сотні”, – проінформував він. 

За його словами, ще пів року тому були одиничні випадки застосування КАБ із російських літаків Су-34 та Су-35.

“В основному атаки спрямовувалися на Бериславський район Херсонської області. Наразі військові повідомляють про використання цих бомб по всій лінії фронту”, – зазначив Ігнат. 

Він зазначив, що боротися із застосуванням КАБів можна, подавляючи діяльність саме тактичної авіації, винищувачів, допоміжних літаків і гелікоптерів.

“Для цього необхідні засоби ППО далекого радіусу дії, а також західні літаки, які в майбутньому отримає Україна”, – зазначив Ігнат.

За жовтень країна-агресор Росія виробила приблизно 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів. 

Раніше у Росії заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети для винищувача Су-57. Стверджувалось, що при менших розмірах вона має дальність, яку можна порівняти з ракетами, які застосовуються в дальній авіації на стратегічних бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button