Україна

Ідентифіковано воєнного злочинця РФ, причетного до катувань на Київщині


Ідентифіковано воєнного злочинця РФ, причетного до катувань на Київщині

Йдеться про 24-річного військовослужбовця 14-ї окремої бригади спецназу головного управління генштабу збройних сил Росії (ГРУ) Олександра Тамряна.

Встановлено особу російського воєнного злочинця, який брав участь у катуваннях цивільного населення під час окупації частини території Київської області. Про це 6 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про 24-річного військовослужбовця 14-ї окремої бригади спецназу головного управління генштабу збройних сил Росії (ГРУ) Олександра Тамряна.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення Тамрян брав участь у захопленні селища Козаровичі Вишгородського району. Під час окупації він був залучений до проведення так званих “зачисток”, спрямованих на виявлення учасників руху опору.

У березні 2022 року Тамрян разом з іншими російськими військовими проводив обшуки в домівках місцевих жителів. Під час одного з таких рейдів він увірвався на подвір’я 50-річного чоловіка, збив його з ніг прикладом автомата, а потім разом із чотирма співучасниками жорстоко побив потерпілого ногами та прикладами.

Окупант намагався змусити чоловіка зізнатися у співпраці з Силами оборони України, але безуспішно. Після цього загарбники залишили потерпілого стікати кров’ю у дворі, а Тамрян пригрозив, що повернеться і вб’є його. Потерпілому вдалося сховатися і уникнути подальшої фізичної розправи.

У результаті побиття чоловік отримав численні травми: зламані ребра, розбита голова, пошкоджена грудна клітка, поперек і ноги.

Тамряну заочно повідомили про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, вчиненого групою осіб. Тривають комплексні заходи для притягнення воєнного злочинця до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що російському військовослужбовцю, який під час окупації катував жителя Київщини, заочно оголошено підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому очільнику російської катівні на Луганщині, що виводив на інсценізацію “розстрілу” українських полонених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + six =

Back to top button